Een ovenheerlijk worteltaartje in een gezonder jasje, met een lekkere frisse topping van Griekse yoghurt

De laatste tijd ben ik een beetje aan het experimenteren met gezonde snacks en dacht, dit moet ik echt met jou delen 😛

Het is een mals worteltaartje, oftewel carrot cake waarbij een aantal ingrediënten zijn vervangen door gezondere varianten.

Doe jezelf en je gezin een plezier, en verwen jezelf door even in de keuken te duiken en deze ovenheerlijke taartjes te maken.

Ingrediënten voor de taartjes:

  • 150 gr amandelmeel    
  • 100 gr wortel
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 5 dadels
  • 50 ml amandelmelk
  • 20 walnoten + een paar ter garnering
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel vanille
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snuf zout

Ingrediënten voor de frosting:

  • 100 gr Philedelpia
  • 50 gr Griekse yoghurt 10%
  • 2 dadels
  • sap van een half limoentje 
  • snuf kaneel
  • 1/2 theelepel vanille

Bereiding taartjes (circa 20+30 min)

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Mix in een kom de amandelmeel, kaneel, speculaaskruiden, bakpoeder en snuf zout door elkaar.
  3. Gebruik de keukenmachine voor en meng de banaan, ei, dadels, amandelmelk en vanille tot een glad mengsel. 
  4. Voeg het mengsel uit de keukenmachine toe aan de kom en roer tot een beslag. Rasp de wortel en voeg deze toe aan het beslag.
  5. Hak de walnoten fijn en voeg ook deze toe aan het beslag (houd eventueel wat over voor de garnering).
  6. Vul bak of de vormpjes met het beslag. Zet voor 30 minuten in de oven. 

Bereiding frosting circa 5 min

Maak de frosting door de alle ingrediënten van de frosting in een keukenmachine tot een glad geheel te mengen. Zorg ervoor dat de cake goed is afgekoeld. 

Eetsmakelijk!!

Oh en heb je heerlijke varianten op deze worteltaartjes, laat gerust een bericht achter! Wij willen er natuurlijk van mee kunnen genieten 🤩

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down