1 min. leestijd

Geen ZIN!

Geen ZIN!

Het zal je zeker niet ontgaan. Sporten is niet altijd leuk en zeker niet als je er net mee begint. En is dat erg? NEE!!! Je hoeft niet alles leuk te vinden. We zijn tegenwoordig zo op zoek naar geluk en we denken dat we dat kunnen vergroten door alleen maar leuke dingen te doen. 

Moet alles leuk zijn?

Alle vrije tijd moet zo leuk of lekker mogelijk worden gevuld. Lekker naar de sauna of uit eten, gezellig met vrienden wat ondernemen, alleen met leuke vrienden natuurlijk en als het werk niet leuk meer is zoek je een andere leuke baan. Automatisch gaan alle activiteiten langs de meetlat van leuk. Maar als je gaat sporten om een doel te bereiken, moet je het niet langs de meetlat van leuk leggen!

Meer genieten als je ook investeert in minder leuke zaken

Als je optimaal wilt genieten van leuke dingen in je leven zul je niet leuke dingen moeten aanvaarden. Niemand weet wat vrede is als er geen oorlog zou bestaan. Zo bestaat leuk bij de gratie van niet leuk, saai of vervelend. Het doen van alleen maar leuke dingen, zoals tijdschriften en reclames tegenwoordig voorschrijven, leidt tot afvlakking. Om dan weer een ervaring van leuk te krijgen zullen de leuke dingen steeds intenser leuk moeten worden om zich te onderscheiden.

Heel vermoeiend allemaal! 

Fitnessen is dan misschien niet leuk, maar daarmee creëer je zomaar de optimale omstandigheden om intensief te gaan genieten van de leuke dingen in je leven, en dat allemaal met een fit lijf… en dat is dan weer WEL leuk!

Veel sportplezier!

Reactie plaatsen